Головна сторінка Карта сайту Бібліотекар Написати листа
Запрошуємо усіх бажаючих відвідати "Kinect - майданчик" для інтерактивних розваг. Чекаємо Вас: неділя з 14:00 до 16:00, понеділок, четвер, п\'ятниця з 15:00 до 17:00 год.
Новини
03.06.2010р.

Бібліотекар і читач: аспекти взаємодії та оновлення

2 червня поточного року на базі Підволочиської центральної бібліотеки для дітей відбувся обласний семінар-практикум завідуючих центральних бібліотек для дітей Тернопільської області „Бібліотекар і читач: аспекти взаємодії та оновлення”. Захід проходив за участі заступника голови Підволочиської РДА Смеричанського І. Є., начальника відділу культури райдержадміністрації Збаразького Я. М., та гостей – бібліотечних фахівців Хмельницької обласної та Волочиської центральної районної бібліотек для дітей.
Гостей та учасників навчання зустрічали хлібом-сіллю в ошатному приміщенні бібліотеки, яке набуло такого привабливого вигляду за сприяння та підтримки місцевої влади, керівництва галузі Підволочиського району, меценатів. Сьогодні в бібліотеці створено комфортні умови для читачів-дітей, також для зберігання бібліотечних фондів, працює комп’ютерний інформаційний центр, музейна кімната народних звичаїв та обрядів, гурток ерудита „Узвіз кмітливих” для дітей.
Інформаційний сервіс для читачів-дітей в комп’ютерній мережі надається шляхом здійснення запису інформації на електронних носіях, сканування текстів потрібних літературних творів, здійснення ксерокопіювання тощо.
В обговоренні важливих питань, передбачених програмою навчання, зокрема правового забезпечення діяльності бібліотек, що обслуговують дітей взяли участь – директор Тернопільської ОБД Надія Семенівна Новіцька, директор Хмельницької ОБД Валентина Юхимівна Черноус, директор Підволочиської ЦБС Людмила Антонівна Жолубак та завідуюча Підволочиської ЦДБ – Лукасевич Оксана Михайлівна, фахівці обласної бібліотеки для дітей та інші учасники навчання.
Обговорювалась сучасна соціокультурна ситуація, вплив новітніх інформаційних технологій на читання дітей та визначались пріоритетні шляхи щодо активізації дитячого читання в сучасних умовах, а також учасники навчання отримали фахову консультацію щодо відродження традицій сімейного читання, яку надала завідуюча відділу обслуговування дошкільників та учнів 1-4 класів Тернопільської ОБД Надія Андріївна Чайківська.
Професійна дискусія „Бібліотекар – користувач” передбачала вироблення спільних шляхів оновлення та модернізації форм і методів обслуговування дітей книгою з метою їх творчого розвитку, формуванню духовності та інтелектуального розвитку.
Під час навчання відбулася творча зустріч з двома непересічними українками – Надією Галабурдою – авторкою музики та Марією Баліцькою – Тернопільською письменницею, поеткою.
Чимало пісень на музику Надії Галабурди та слова відомих українських поетів прозвучали під час презентації нової збірки пісень авторки „Джерельце” (в-во „Підручники і посібники”).
Відбулася автограф-сесія авторки, а бібліотекарі одержали в дарунок збірочку пісень для дітей. Натхнення на добрі, благородні справи отримали учасники навчання під час відвідин святої Гори, що у селі Полупанівка Підволочиського району.
На закінчення звучали слова з побажаннями творчого натхнення у роботі, яка сповнена високої місії виховання молодого покоління українців та любові до дітей.

Людмила Томків – завідувачка відділу удосконалення методики бібліотечної роботи з дітьми ТОБД.
роб. тел. 25-39-41

 

Обласна бібліотека для дітей (м.Тернопіль)Обласна бібліотека для дітей (м.Тернопіль)Обласна бібліотека для дітей (м.Тернопіль)Обласна бібліотека для дітей (м.Тернопіль)Обласна бібліотека для дітей (м.Тернопіль)Обласна бібліотека для дітей (м.Тернопіль)

odb.te.ua © 2004-2024

Будь-яку інформацію Ви
зможете знайти за допомогою
Карти сайту
 

  Хороші казки для хороших малят

Ви можете залишити свої побажання
та зауваження у нашій
Приймальні бібліотекаря